Ems blogg

Ems blogg

Löst tyckande väl underbyggt av fakta.

Someone must be interested in how I feel, just because I'm here, just because I'm real. (Ani Difranco)

Världens bästa rengöringsmedel

Mitt hemPosted by Em 2010-05-14 11:14

Ett husmorstips från Em: Ättika.

Häll i en skvätt ättika i en sprayflaska, fyll på med vatten och en droppe diskmedel (jag menar verkligen en droppe och ha i den sist så slipper du få skum i hela köket). Spraya på allt du vill göra rent och torka med tygtrasa, t.ex. ett gammalt lakan som du rivit sönder. Det funkar på alla material - kakel, porslin, plast, aluminium, trä, skinn, mocka. Till och med krukväxterna gillar det, så det går bra att damma av bladen med!

Jag har provat två gånger nu och jag kan säga att mitt badrum aldrig har varit så glänsande och mitt kök aldrig så lättstädat. Från och med nu ska jag aldrig köpa några dyra, miljöfarliga rengöringsmedel. Ättika är svaret på alla mina städbekymmer (framför allt det att jag tycker att städning är bland det tråkigaste som finns och vill att det ska gå på ungefär fem sekunder).

http://www.perstorpattika.com/

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Em 2010-05-16 23:46

Mamma: Tummen upp! :D

Posted by mamma 2010-05-16 18:21

Ja helt fantastiskt bra! Det luktar inlagd sill eller gurka (alternativ för veganer) hemma hos oss för det mesta (efter städningen alltså. vilket i och för sig inte "är för det mesta"). Sedan lägenheten skulle saneras för att vi skulle kunna ha riktigt fint påskbesök har endast ättika använts.

Skura på! :)

Posted by Em 2010-05-15 20:09

Cirla: Do it! Det är bara att spraya och torka - som reklamen påstår om dåliga kemikaliska rengöringsmedel. Och resultatet blir helt strålande!

Posted by cirla.qaw.se 2010-05-15 18:18

tack för tips! kommer användas snart här! :D