Ems blogg

Ems blogg

Löst tyckande väl underbyggt av fakta.

Someone must be interested in how I feel, just because I'm here, just because I'm real. (Ani Difranco)

Fuglesang

MiljöPosted by Emelie 2006-12-26 14:50

Denne man tycks vara hetaste ämnet för folks bloggar nu och jag vill inte sticka ut för mycket.

Därför erkänner jag följande: 1. Jag har sett minst ett tv-inslag och läst minst en ingress till en artikel i DN; 2. Det är lite ballt att det går att kommunicera i realtid (med bara en liten fördröjning) jorden -> rymden; och 3. Jag har sett alla avsnitt av Futurama.

MEN jag vill oxå påstå följande: 1. Rymdfärden är ett överdrivet mediejippo. Vad har dom egentligen uträttat? Ingenting; 2. Rymdfärden är ett miljöbrott, som får min mammas moraliska funderingar på om hon verkligen ska flyga till sitt drömsemestermål att framstå som skrattretande; och 3. Rymdfärden kostade en väldans massa pengar, som hade kunnat användas till betydligt viktigare saker, som att bekämpa världssvälten eller den globala uppvärmningen. Kom inte och säg att det är olika pengar, för det har jag aldrig gått på. Vår rektor höll en lektion i fördelningspolitik för min klass, när vi gick i trean (jo, det är sant, men jag minns inte varför). Jag frågade hur det kunde finnas så mycket pengar till tex lottovinster, när barn svalt ihjäl samtidigt. Han ritade då upp två penningpåsar i stil med Joachim von Ankas dito och förklarade att det var olika högar med pengar, som gick till det ena respektive det andra. Redan då förstod jag att det var bullshit, för det är ju bara att lägga över pengar från den ena påsen till den andra. Mej lurar ni inte! Det är samma sorts pengar.

"Tänk om vi skulle börja ta hand om varandra istället för att skicka folk till rymden för att leta efter andra. Satsa pengarna på viktigare saker som världssvälten - det kallar jag ett stort steg för mänskligheten!" (Feven)

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Liza 2007-01-01 20:15

Jag håller helt med det där m att skicka folk t rymden, det e skitdyrt, borde lämna pengarna t behövande istället som du säger. Lite pengar kan göra stor nytta!!
Kram på dig!

Posted by Emelie 2006-12-26 19:48

Ok, jag erkänner även följande: 4. Det är positivt att projektet och mediecirkusen har inspirerat folk (fr.a. barn) till att bli mer intresserade av naturvetenskap, eftersom det tyvärr inte är vi samhällsorienterade som kommer lösa miljöproblemen; och 5. Det är oxå positivt att många blir inspirerade till att tro på att dom kan förverkliga sina drömmar (om nu folk har blivit det).

Posted by Mamma 2006-12-26 17:02

Håller delvis med dig om själva rymdfärden! (Det andra håller jag med dig om). Kan det inte vara så att man tack vare rymdforskningen får fram resultat som kan ha betydelse för överlevnaden på jorden ? Ibland blir det ju andra effekter av sådan här forskning än den som var tänkt från början. Det har iallafall engagerat en massa ungdomar och barn på "min" skola som nu vill bli mer insatta i naturvetenskap. Och DET tror jag är bra för framtida forskning och kloka beslut som kan komma mina barn och barnbarn till del. Kram

Posted by Cirla 2006-12-26 16:51

Jag instämmer fullständigt! Det är jättebra att du skriver om det =D