Ems blogg

Ems blogg

Löst tyckande väl underbyggt av fakta.

Someone must be interested in how I feel, just because I'm here, just because I'm real. (Ani Difranco)

En utekväll

Speciella vardagarPosted by Em 2010-06-05 07:28

Det är väl bara att inse och acceptera, vi är inga partydjur. "Vi måste gå ut!" sa jag. "Vi kan inte slösa bort vår tid i New York på att sunka i vår lägenhet!" Kotten höll med, så i sann Kottanda gjorde vi lite research på nätet och bestämde oss för att kolla in två ställen, Otto's Shrunken Head och Cake Shop, båda i East Village. Beskrivningen av det förstnämnda påminde mej om Tiki Bar i Dresden, men det visade sej vara ett mörkt, ruffigt punkhak. Punk live kan visserligen vara kul, men inte i det här fallet - och inte när jag hade ställt in mej på soft häng och mumsig sojaglass.

Vi bestämde oss för att gå till Cake Shop. Nån gång ska vi lära oss att New York är stort och att man bör åka tunnelbana eller buss så nära som möjligt. Vi gick och vi gick och till slut hittade vi faktiskt rätt. Tyvärr blev också det en besvikelse. Istället för ett mysigt konditori med mängder av tårtor och cupcakes, en liten bar och elektronisk musik fann vi ett rock-hak i 1970-talsstil med mycket litet utbud på ovan nämnda godsaker. Hyllorna var dessutom nymålade och spred en frän doft i hela lokalen. Inget vidare, tyckte vi och gick igen.

Ett ställe till hade vi spanat in på vägen till Cake Shop. Där var tyst och öppet och folk satt i låga soffor och rökte vattenpipa. När vi kom tillbaka dit hade de dessvärre börjat spela disco, så vi gav upp den tanken också.

Det slutade med att vi mumsade cookiepie (jag vet, det är helt galet, men är man i USA så måste man liksom) på ett nattöppet fik, gick ytterligare en bit och åkte hem vid midnatt. Hepp! Så var nattlivet i New York City avklarat.

Cookiepie, halvt uppäten.

De här sötingarna kikade ner på oss från Search and destroy ovanpå en restaurang i utkanten av Chinatown.

  • Comments(4)//emsblogg.qaw.se/#post628