Ems blogg

Ems blogg

Löst tyckande väl underbyggt av fakta.

Someone must be interested in how I feel, just because I'm here, just because I'm real. (Ani Difranco)

Fragment av USA: Badmode

Speciella vardagarPosted by Em 2010-06-01 21:39

Att glömma badkläderna hemma har visat sej vara ett större misstag än det först verkade. Inte för att jag kommer ha tid att bada så himla mycket, men nån liten sväng till stranden vill jag ju ta. Och kanske ligga och sola en stund i Central Park.

Först tänkte jag: Det är lugnt. Jag kan köpa en bikini eller baddräkt där och jag behöver ändå en ny. Det jag inte hade tänkt på var det rådande amerikanska badmodet. Det ser ut så här:

1. Baddräkter finns inte.

2. Alla bikinis är minimala. Ju mindre tyg desto bättre, verkar vara devisen.

3. ALLA behåar - även trekantsvarianterna - är vadderade.

4. Det finns inte ett enda badplagg för kvinnor som inte är översållat av rosetter, pärlor, långa band, krusiduller och små pinglor.

Kontentan är att jag skulle kunna vara naken bortsett från lite skumgummi runt brösten och ett antal rosetter och smycken. Ingen skulle märka skillnaden. Det är nämligen ingen skillnad. Ändå är det inte tillåtet att bada och sola utan pyntet.

Så hur har det gått? Jo, jag har köpt ett par joggingshorts och en behå, där vadden gick att dra ur. Är det snyggt? Inte särskilt. Är det praktiskt? Så där. Men jag kommer i alla fall kunna bada utan att bli tagen av sedlighetspolisen.

---------------
Bild från tonysports.files.wordpress.com

  • Comments(2)//emsblogg.qaw.se/#post626