Ems blogg

Ems blogg

Löst tyckande väl underbyggt av fakta.

Someone must be interested in how I feel, just because I'm here, just because I'm real. (Ani Difranco)

Anatomi och tekniker

Min dansPosted by Em 2008-06-03 12:37

Klassen idag inleddes med en övning, där vi skulle stå i parallell position och slappna av alla i muskler. Vi skulle lita på att skelettet tillsammans med dragningskraften skulle hålla oss uppe. Det fungerar inte så! Det är en omöjlighet enligt den berömda naturlagen. Jordens dragningskraft drar oss neråt. Skelettet kan inte göra någonting utan musklernas hjälp. Om vi slappnar av i alla muskler kommer vi falla ihop på golvet. Det är ett faktum.

Sånt där är så himla irriterande. Man får gärna ge bilder, men när man börjar låtsas att bilderna är vad som verkligen händer blir jag bara frustrerad. T.ex. kan man tänka sej att skelettet hänger på en galge eller i en tråd från taket, för att hitta sin placering. Om man däremot säger att skelettet hänger i en tråd från taket är det ju en ren lögn, vilket det oxå är att säga att skelettet och gravitationen ska hålla oss uppe tillsammans.

När en klass sedan verkar vara en godtycklig blandning av Cunningham, Graham, Klein, release och eget blir jag till slut bara förvirrad. Hur ska jag egentligen jobba? Var ska mitt fokus ligga?

Bild från rippenspreizer.de

  • Comments(2)//emsblogg.qaw.se/#post371