Ems blogg

Ems blogg

Löst tyckande väl underbyggt av fakta.

Someone must be interested in how I feel, just because I'm here, just because I'm real. (Ani Difranco)

Fredskonferens my ass

Andra åsikterPosted by Em 2008-05-29 09:13
Nu är hon här. Condoleezza. Och en massa andra förstås. Om knappt en timme ska dom inleda konferensen i Stockholm. Nä just det, inte i Stockholm utan i Upplands-Väsby. Vad är det som gör att internationella politiker måste gömma sej, när dom kommer till Sverige? Jag hade tänkt demonstrera ikväll, men det känns meningslöst i och med att Condi inte ens kommer veta att någon svensk liten medborgare har haft en åsikt om hennes besök och hennes politik.

Tills jag måste åka till skolan lyssnar jag på radio. Tyvärr direktsänds inte mötet hela tiden, vilket jag hade hoppats på, men lite har jag fått höra. Hittills har vad hon sagt gjort mej illamående. Hon och hennes kollegor verkar tro att resten av världen (EU möjligen undantaget) är deras lekplats. Det var i och för sej inget nytt. Tillsätt en regering här, avsätt en regering där. Condi kommer förresten inte att prata med Irans representant på mötet.

Jag är så upprörd att jag har svårt att formulera mej. Jag återkommer när jag har lugnat mej. Men jag måste göra av min energi nånstans. Välkommen kamplust!

  • Comments(3)//emsblogg.qaw.se/#post367