Ems blogg

Ems blogg

Löst tyckande väl underbyggt av fakta.

Someone must be interested in how I feel, just because I'm here, just because I'm real. (Ani Difranco)

Oh my, vilken dag

Speciella vardagarPosted by Em 2007-07-16 22:18
Först måste jag berätta att det har varit över +38 idag. Det bidrog till att det var så kämpigt.

Efter att jag hade varit i Berlin i maj och ansökt om nytt pass, hade jag inte hört ett smack om det. Eftersom dom sa att dom skulle höra av sej, när det var klart, väntade jag i lugn och ro. För nån vecka sen tyckte jag dock att det var dax att ringa och fråga efter det. Jodå, det hade legat på konsulatet i Leipzig sen i slutet av maj. *grr* Fick inte tid att åka dit förrän skolan var slut och idag var den stora dagen. Det gick inte alls så lätt och smidigt som jag hade tänkt mej.

Hade en väldigt trevlig chaufför i en liten skraltig bil igen, men han höll sej på max 130 på autobahn, så det var bra. Tyvärr var det stau, så det tog ca 2 h istället för 1. Väl i Leipzig tog det en halvtimme på spårvagnen ut till Messegelände, där svenska konsulatet ligger. Suck. Redan då insåg jag att jag definitivt skulle missa min bil tillbaka till Dresden och i brist på telefon kunde jag inte höra av mej till honom.

På Messegelände fanns inga skyltar utom en som pekade ut mässans reception. Jag gick dit. I receptionen satt en dam bakom ett skrivbord och när hon sa goddag, gick jag så klart fram mot henne. Precis när jag skulle passera den höga disk, som befann sej framför skrivbordet (notera att hon inte ens hade rest sej), sa hon skarpt: "Stanna där! Vad vill ni?!" Spränga stället i luften naturligtvis. När jag något chockad lyckades få ur mej en fråga efter svenska konsulatet, andades hon ut ljudligt och förklarade vägen.

Efter lite letande hittade jag huset med en svensk skylt på. Där inne var dock alla skyltar skrivna med olika asiatiska tecken, eftersom svenska konsulatet tydligen delar hus med ett gäng asiatiska dito. Inte en människa syntes till och inga skyltar (iaf inga som var begripliga för mej). En trappa upp hittade jag en lokalvårdare, som kunde visa mej till svenskarnas avdelning ytterligare tre trappor upp, sen in till höger och längst bort i en korridor. Fortfarande inga skyltar.

Sen gick det lite lättare (bortsett från värmen, som verkade stiga ytterligare). Fick passet, hittade ett tåg som gick inom en halvtimme och kom hem precis när Kotten började med maten (dock ca 2h senare än jag planerat). Var extremt omotiverad att börja packa, så vi gick och badade istället. Det var skönt.

Ikväll har jag dock packat en låda till. Dom blir alldeles för tunga som vanligt. :/

  • Comments(1)//emsblogg.qaw.se/#post162