Ems blogg

Ems blogg

Löst tyckande väl underbyggt av fakta.

Someone must be interested in how I feel, just because I'm here, just because I'm real. (Ani Difranco)

Husmorstipsen regerar - ättika

Mitt hemPosted by Em 2007-07-12 20:26
Flyttstädning... *gah* Vad gör man med en duschkabin som inte går att få ren? Jo, man använder ättika. Några matskedar ättika blandas med en skvätt diskmedel (mer exakta än så blir inte måtten i husmorstips). Använd sen en svamp för att stryka blandningen på duschkabinsglaset (som ju oftast är plast). Låt verka ett par timmar och torka sen av med blöt trasa eller skölj med vatten. Vips är duschkabinen som ny!

Ättikan har oxå testats på våra äckliga gamla handdukar med lyckat resultat. Låt handdukarna ligga ett par timmar i en blandning av många liter vatten och nån deciliter ättika innan dom körs i tvättmaskinen.

När jag var liten, brukade mina föräldrar ställa ut skålar med ättika i huset, för att få bort röklukten från mina morföräldrars cigaretter. Funkade oxå bra.

Enligt vissa källor ska ättika även fungera för att rengöra allt från bestick till trädgårdsmöbler, fjälla fisk, döda löss, bota hicka, hindra katter från att klösa på väggar, hålla snittblommor levande, lindra klåda från insektsbett, baka maränger och en massa andra saker. Och det bästa av allt: det är helt naturligt och miljövänligt!

  • Comments(3)//emsblogg.qaw.se/#post159