Ems blogg

Ems blogg

Löst tyckande väl underbyggt av fakta.

Someone must be interested in how I feel, just because I'm here, just because I'm real. (Ani Difranco)

Koreografiprovet

Min utbildningPosted by Emelie 2007-07-06 08:46

Det gick inte riktigt som jag hade tänkt mej. I förrgår kändes det ju ganska positivt, men igår morse ringde Paola mej och frågade om vi kunde träffas lite senare än vi hade tänkt, eftersom Anna hade åkt in till sjukhuset akut. Hennes öron hade blivit sämre under natten och hon stod inte ut längre.

Jag tog ändå med mej datorn, mixern, kamera, stativ, kuddar, kostymer och Kotten och traskade iväg till skolan. Vi träffade Paola, men Anna var fortfarande på sjukhuset. Hon ringde och berättade att dom hade satt in dropp och ville lägga in henne, men att hon hade vägrat med motiveringen att hon var tvungen att göra sitt prov.

Så småningom kom hon oxå till skolan, fullproppad av smärtstillande och helt förstörd av smärta, stress, sömnbrist. Läkaren hade "förbjudit" henne att dansa, vilket betyder att hennes försäkring inte skulle gälla, om hon ändå dansade och blev sämre. Herr Meichsner och Heidi ville inte heller låta henne.

Min koreografi visades alltså aldrig. Vilket antiklimax. Som tur var hade vi skrivit en väldigt utförlig rapport, trots att det var frivilligt, så vi kunde i alla fall lämna in den. Sen fick vi berätta allt vi hade gjort och försöka beskriva koreografin så gott det gick. Vi hade kunnat visa den nästa vecka istället, men Anna åker till sina föräldrar - och hon bör nog inte dansa på ett tag i vilket fall som helst - så Heidi satte ett betyg på oss ändå. Det blev ett bra betyg, men jag kan inte låta bli att undra om det hade blivit ännu bättre, om vi hade kunnat visa själva koreografin. Men det går ju aldrig att veta.

Heidi frågade vad jag skulle göra härnäst och jag berättade. Hon frågade om jag kunde se mej själv som koreograf i framtiden. Jag sa att jo, det är ju min dröm och önskan. Hon tyckte jag skulle satsa. "You're very talanted in that field." Känns ju bra. :)

Fick in lite bilder från repet i förrgår nedan.

  • Comments(2)//emsblogg.qaw.se/#post154