Ems blogg

Ems blogg

Löst tyckande väl underbyggt av fakta.

Someone must be interested in how I feel, just because I'm here, just because I'm real. (Ani Difranco)

Mer kultur

Min dansPosted by Emelie 2006-11-18 16:59

Nu är det alltså helg igen. Tiden har börjat gå fort här oxå nu. Jag går i skolan och repar Quicksilver som vanligt. På fredag är premiären. Igår hade vi kostymrep för första gången. Det var intressant. Jag var glad, för mina kläder faktiskt var lagom. Dom jag har repat i har varit lite små och det var skönt att kunna andas. :) Vissa problem uppstod, som att mina skor fortfarande var för små, fast dom hade försökt spänna ut dom. Jag tror inte dom hade förstått hur breda mina fötter faktiskt är. En annan sak, som hände, var att huvudpersonen plötsligt hade bälte oxå, vilket orsakade en del problem vid dom två tillfällen, som nån annan ska slita av honom kläderna. Från att ha varit väl inrepat och funkat med bra tajming - zap zap zap - blev det nu ett knölande och krånglande och bökande. Hm, orutinerat från kostyms sida, måste jag säga.

Nåväl, det finns värre saker - som att huvudrollsinnehavaren har fått salmonella och har varit dålig hela veckan. Han har varit med och repat så mycket han har orkat, men är helt likblek och insjunken i ansiktet. Syntes dock inte lika mycket under sminket igår. Dom hade dock lite problem med att sminka över hans hål i örat, som är 8 mm stort. Personligen tycker jag att han borde behållit smycket i, men det får han visst inte. Det var snyggare med smycket än med ett rodnat överdimensionerat öronhål.

Idag repade vi med orkester för första gången och det var ännu mer kaotiskt än med kostym och ljus igår. Men så är det ju alltid. Orkestrar låter annorlunda än pianon.

Igår kväll åkte jag och Kotten till Hellerau och såg en dansföreställning. Det är nån slags festival för elektronisk musik/dans/konst/blabla. Föreställningen var bra, men inte unik. Dessutom var den alldeles för lång, ett vanligt problem i samtida dans, tycker jag. Jag hade fått nog efter en halvtimme, men den höll på lika länge till. Dessutom avslutades den med att en robot dansade en mycket märklig dans för sej själv och budskapet med alltihop var ungefär att människorna är slavar under sina maskiner. "Born to slavery" var dom enda ord som uttalades i föreställningen och jag blev som vanligt irriterad. Jag tycker det är så patetiskt och frustrerande, när människor i vår del av världen påstår att dom inte kan välja sina liv. Klart vi kan! Vi har alla möjligheter att styra själva och inte göra oss till slavar. Men istället för att ta vårt ansvar, sitter vi och tycker synd om oss själva i allt vårt överflöd, samtidigt som vi förslavar "tredje världens" folk. Där kan man möjligen tala om att vara född till slaveri.

  • Comments(0)//emsblogg.qaw.se/#post10