Ems blogg

Ems blogg

Löst tyckande väl underbyggt av fakta.

Someone must be interested in how I feel, just because I'm here, just because I'm real. (Ani Difranco)

Jaha...

Mitt hemPosted by Em 2010-08-19 21:28

...om ni inte helt har gett upp att titta in här har ni ju märkt att jag har blivit usel på att uppdatera. Jag skriver desto mer på min jobblogg Hos en danslärare, så läs gärna där!

  • Comments(0)//emsblogg.qaw.se/#post643

Världens bästa rengöringsmedel

Mitt hemPosted by Em 2010-05-14 11:14

Ett husmorstips från Em: Ättika.

Häll i en skvätt ättika i en sprayflaska, fyll på med vatten och en droppe diskmedel (jag menar verkligen en droppe och ha i den sist så slipper du få skum i hela köket). Spraya på allt du vill göra rent och torka med tygtrasa, t.ex. ett gammalt lakan som du rivit sönder. Det funkar på alla material - kakel, porslin, plast, aluminium, trä, skinn, mocka. Till och med krukväxterna gillar det, så det går bra att damma av bladen med!

Jag har provat två gånger nu och jag kan säga att mitt badrum aldrig har varit så glänsande och mitt kök aldrig så lättstädat. Från och med nu ska jag aldrig köpa några dyra, miljöfarliga rengöringsmedel. Ättika är svaret på alla mina städbekymmer (framför allt det att jag tycker att städning är bland det tråkigaste som finns och vill att det ska gå på ungefär fem sekunder).

http://www.perstorpattika.com/

  • Comments(4)//emsblogg.qaw.se/#post620

Den eviga grannfejden - tvättstugan

Mitt hemPosted by Em 2010-02-21 08:35

"Lämna alltid tvättstugan som du själv vill finna den!" står det på väggen i vår tvättstuga. Jag blir mer och mer skeptisk till uppmaningen, då jag och mina grannar uppenbarligen inte har samma önskemål om hur vi vill finna tvättstugan. Jag vill till exempel inte att den som tvättade före mej ska ha förberett och fyllt på tvättmedel åt mej. Det känns lite vanskligt att tvätta mina dyra dansdräkter i supplex med mängder av tvättmedel, som kanske innehåller blekmedel och mjukmedel och jag vet inte allt. Att finna tvättmedelsfacken fulla när jag kommer till tvättstugan innebär alltså att jag måste börja med en rejäl städning. Men vad vet jag? Nästa person kanske blir jättebesviken för att jag inte har fyllt på tvättmedel?`

En mer rättvis uppmaning skulle alltså vara: "Lämna alltid tvättstugan som du själv fann den!" Om den uppmaningen hade följts från början skulle tvättstugan fortfarande vara i nyskick. Det skulle stämma ganska bra åtminstone med mina önskemål om hur jag vill finna den.

  • Comments(5)//emsblogg.qaw.se/#post594

Jag tror jag blir galen

Mitt hemPosted by Em 2008-09-16 19:47
Grannen ovanpå förstör min tillvaro. Hög musik hela tiden. Och när den någon gång är av väsnas de på andra sätt. Och det är inte precis nån musik jag gillar de spelar. Även om det hade varit musik jag gillade hade det varit tokjobbigt att höra den filtrerad genom taket dagarna i ända. Det låter som om jag bor under en klubb, men det är en vanlig musikhögskolestudent. En musikhögskolestudent med dålig musiksmak. Varför finns det så många såna? Det positiva är att det gör mej glad att jag valde att inte bo på Ankars (studentgettot) när jag bodde här. Det andra positiva är att jag ska åka hem i övermorgon. Undrar hur Anna ska stå ut under de här grannarna i fortsättningen... Tur att hon inte är hemma så mycket. Jag blir så trött i huvudet...

  • Comments(2)//emsblogg.qaw.se/#post411

Kladd och klet

Mitt hemPosted by Em 2008-06-07 21:13
Att måla är roligare än att städa. I dagarna tre har vi rivit ner tapeter, spacklat, slipat, tejpat och kladdat färg. Och fint blir det, även om det inte blir exakt som vi hade tänkt oss. :)

Snälla, låt detta bli den sista flytten på länge...

  • Comments(3)//emsblogg.qaw.se/#post373
Next »