Ems blogg

Ems blogg

Löst tyckande väl underbyggt av fakta.

Someone must be interested in how I feel, just because I'm here, just because I'm real. (Ani Difranco)

Rattfylla

NykterismPosted by Em 2010-07-15 10:28
Regeringen har föreslagit att folk som döms för rattfylla ska få välja mellan att få körkortet indraget eller sätta alkolås på bilen. Det är ett dåligt förslag. En person som kör bil berusad visar mycket dåligt omdöme och total brist på trafikvett och bör därför alltid få körkortet indraget. Att köra bil är livsfarligt, inte minst för andra trafikanter. Bilkörning bör därför hanteras med största försiktighet. Och vem säger att den dömde bara kommer köra sin egen bil? Hen kanske inte ens har en egen bil.


Ett bra förslag hade varit: Dra alltid in körkortet för dem som döms för rattfylla och inför alkolås på alla bilar.

  • Comments(2)//emsblogg.qaw.se/#post638

Nostalgi kan minska alkoholkonsumtionen

NykterismPosted by Em 2010-02-06 14:20
Ett minne från tiden i Hufvudstaden:
Kotten jobbar i baren på Klubb Adrenalin och jag håller honom sällskap. Glädjande nog vill många bara ha vatten (det är ju trots allt det bästa efter att ha dansat sej genomsvettig till galen musik). Resten är helt inställda på öl, men mer än en gång - ja, kanske till och med mer än tio gånger - händer det att någon kommer fram till baren, kikar mot kylen och säger: "En ö.... eller va?! Har ni Zingo!? Finns det fortfarande? Då måste jag ju ta en sån!"

  • Comments(3)//emsblogg.qaw.se/#post585

God vit jul!

NykterismPosted by Em 2009-12-23 21:24

Hörde på Studio Ett idag till julstöket. Det handlade om IOGT-NTO:s kampanj Vit Jul och jag började gråta i grönkålen när en alkis propsade på att bli intervjuad av reportern utanför systemet.

Alkisen: Vad handlar det om?
Reportern: Jag frågar folk hur mycket de dricker inför julen. Hur mycket dricker du?
Alkisen: Lika mycket som vanligt, alltså varje dag.
/lite mellanprat/
Reportern: Så hur tycker du att de som lever tillsammans med sina barn ska göra? Ska de dricka under julen?
Alkisen: Nä, det tycker jag inte.
Reportern: Varför inte det?
Alkisen: Det har väl aldrig varit till glädje för nån? Inte för mej i alla fall.

Det går fortfarande att skriva på kontraktet på Vit Juls hemsida. Den som skriver på lovar att avstå från drycker med högre alkoholhalt än 2,25% under julafton, juldagen och annandagen. Ingen stor uppoffring, men å så betydelsefull, särskilt om man firar tillsammans med barn.

  • Comments(5)//emsblogg.qaw.se/#post564

Jag visste det!

NykterismPosted by Em 2009-10-05 21:36
Svt har startat en dokumentärserie, som heter Kysst av spriten, som jag såg idag. Mest var det sånt där vanligt nykter-alkoholist-och-hans-barn-berättar, men där emellan var det bland annat en psykolog som pratade. Han var expert på hur tonåringars hjärnor påverkas av alkoholkonsumtion. Där fick jag svaret på hur jag har blivit en så otroligt mogen och socialt kompetent person! ;) Tack vare att jag inte har druckit nån alkohol som tonåring har mina pannlober kunnat utvecklas fullt ut. Grymt bra. Det förklarar också varför vissa andra är helt omöjliga att umgås med...

  • Comments(3)//emsblogg.qaw.se/#post531

Rör inte min sup!

NykterismPosted by Em 2008-12-17 18:57
Jag såg just en väldigt bra dokumentär på svt. Den heter Rör inte min sup och den säger allt det jag har sagt hela tiden - fast med mer auktoritet. Se den och drick sen inte en droppe mer. Det finns inget ansvarsfullt drickande. Att dricka alkohol är per definition ansvarslöst.

  • Comments(0)//emsblogg.qaw.se/#post444
Next »