Ems blogg

Ems blogg

Löst tyckande väl underbyggt av fakta.

Someone must be interested in how I feel, just because I'm here, just because I'm real. (Ani Difranco)

Jag har fått den bästa recensionen idag

Min dansPosted by Em 2010-02-11 18:45

Idag började jag repa inför uppvisningen med en av mina grupper. Tanken är att de ska gestalta en flod som rinner genom en skog. 5-åringen F satt och tittade på och jag kunde förstås inte låta bli att be om hens åsikt:

Em: Tycker du de ser ut som en flod?
F: Nä.
Em: Tycker du inte?
F: Nä. Jag tycker de ser ut som ett farligt vattenfall.

Jag hurrade inombords. När F senare föreslog att jag skulle hoppa i floden tog jag det som det slutgiltiga beviset på att både koreografin och elevernas utförande håller måttet.

  • Comments(4)//emsblogg.qaw.se/#post587

Så var det klart!

Min dansPosted by Em 2009-12-05 21:20

Idag kändes egentligen som den enda riktiga föreställningen, förmodligen på grund av att Eterproduktion var här och filmade. Jag var nervös innan, för jag ville ju att filmen ska bli bra. Och så hade vi faktiskt en liten publik som vi inte kände. Fyra personer! Tre av dem gick efter halva föreställningen, men en är fortfarande kvar och ställer frågor. Och föreställningen blev faktiskt bra. Det började lite kaotiskt, för min film* var av någon anledning osynlig. Det gjorde att jag liksom kom efter och inte visste riktigt vad jag skulle göra. Men jag kom igen och det kändes faktiskt som om jag dansade bra! Hurra! Nu återstår bara att se filmen... *gulp*

Har förresten uppdaterat hemsidan lite idag och lagt upp några bilder.

----------------
*Första scenen inleds med att fyra filmer visas på golvet och varje dansare dansar på var sin filmruta.

  • Comments(0)//emsblogg.qaw.se/#post556

Premiär för ETP_body-spaces

Min dansPosted by Em 2009-12-04 13:15

Igår var det världspremiär för ETP_body-spaces09 - Exploration of Nearness and Distance. Det är lite svårt att få grepp om hur det gick på alla ställen egentligen, men alla verkade mer eller mindre nöjda. Vi hade ingen publik alls i Norrköping, men det kändes helt ok med tanke på att premiären i praktiken var vårt första hela genomdrag. Kanske kommer det någon och tittar ikväll eller imorgon.

Folkbladet och NT var i alla fall där på eftermiddagen och idag kan man läsa en finfin artikel i Folkbladet. NT måste ha tappat bort sina anteckningar.

  • Comments(4)//emsblogg.qaw.se/#post555

ETP-rep

Min dansPosted by Em 2009-12-01 18:30

På torsdag har vi första föreställningen (public presentation) med European Tele-Plateaus (ETP). Vi har just genomfört vårt första rep, som skulle vara nån slags genomdrag och jag tänker: Det här blir totalt kaos. Men så måste jag påminna mej om att några av mina elever berättade att de hade tänkt just så om koreografin jag gjorde åt dem för ett par veckor sen. Nu när de hade repat ett antal gånger hade dock upptäckt att det blev bra. Jag tror att de uttryckte det: "Det där du gjorde med oss blev faktiskt en jättefin dans!" Det där du gjorde med oss... Det där vi just har gjort här kanske också blir en jättefin dans. Kanske. Även om det just nu känns ganska hopplöst.

Förresten bloggar jag lite om rep, föreställningar och installation den här veckan på CCTV Music-bloggen.

  • Comments(5)//emsblogg.qaw.se/#post552

Borde jag känna mej smickrad eller utnyttjad?

Min dansPosted by Em 2009-10-04 19:56

- eller Skumma grejer som händer på internet

Jag läste en blogg på dance-tech.net och blev intresserad av skribentens arbete med "dance-controlled music", som han kallar det. Det är ju liksom sånt jag sysslar med också, fast på ett helt annat sätt. Den här personen, Ernest Meyer, gör patchar i musikprogrammet Reaktor, som Kotten också använder. Han försöker göra melodier och rytmer som triggas av dansare med wii-kontroller. Jag skrev till honom att det verkade intressant och att det hade varit roligt att komma dit och testa - om jag hade befunnit mej lite närmare Kalifornien. Självklart berättade jag också lite om det jag sysslar med och skickade med länk till hemsidan.

Ernest blev eld och lågor och erbjöd mej sin senaste patch gratis, fast den annars kostar pengar (oförskämt mycket, enligt Kotten), om jag bara registrerade mej på hans forum. Ok, sa jag. Lite senare, innan jag ens hade registrerat mej, skrev han på ett annat forum för Reaktoranvändare att jag är hans senaste kund och att han sponsrar mej med sin produkt, eftersom jag "leads the field in dance-controlled music with Reaktor". I samma inlägg länkade han till videodokumentationen av Interaktiva Paviljongen - inte på vår hemsida, utan inbäddad i sitt eget forum. Även om han inte skrev det såg det alltså väldigt mycket ut som om jag använde hans teknik och patch i Paviljongen, trots att den är gjord för flera år sen och använder helt annan teknik, mjukvara och Reaktortjosan.

Nu väger jag alltså mellan att: 1) bli smickrad av att han påstår att jag är ledande inom detta fascinerande fält eller; 2) bli irriterad för att han använder mej som marknadsföring utan att fråga om lov.

Både Kotten och jag har i alla fall klargjort på var sitt forum vad videoklippet kommer ifrån.

  • Comments(2)//emsblogg.qaw.se/#post530
Next »